Projekt bemutatása

Infoblokk ESZAProjekt kódszáma: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00175

Projekt címe: Nemesvámos Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

Projekt összes költsége: 6.989.000 Ft

Támogatás összege: 6.989.000 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

Projekt megvalósítási időszaka: 2016.09.13. – 2018.06.30.

Projekt rövid összefoglalása:

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 114. §-a értelmében a helyi önkormányzatnak - egyes kötelező feladatainak informatikai támogatása céljából - csatlakoznia kell a helyi önkormányzatok feladatellátását támogató, számítástechnikai hálózaton keresztül távoli alkalmazásszolgáltatást nyújtó, az állam által biztosított, elektronikus információs rendszerhez (a továbbiakban: önkormányzati ASP rendszer).
Az önkormányzati ASP rendszerről szóló 257/2016. (VIII.31.) Korm. rendelet szerint a közös önkormányzati hivatalt fenntartó nemesvámosi és veszprémfajszi önkormányzatnak 2017. január 1-jétől csatlakoznia kell a rendszerhez.

A „Csatlakoztatási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című és KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16 kódszámú pályázat keretében a Nemesvámosi Közös Önkormányzati Hivatal esetében a székhely szerinti önkormányzat, azaz Nemesvámos Község Önkormányzata nyújthatta be pályázatát.

A rendszercsatlakozás során a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó minden helyi önkormányzat esetében a szakrendszerek használatának önkormányzatonkénti elkülönítését biztosítani kell. A helyi önkormányzat által használt szakrendszerekben tárolt adatok adatfelelőse maga a helyi önkormányzat.

Az elképzelések szerint a csatlakozás az alábbi szakrendszerekhez történne meg:

  • iratkezelő rendszer,
  • gazdálkodási rendszer,
  • ingatlanvagyon kataszter rendszer,
  • önkormányzati adórendszer, majd a későbbiek folyamán
  • ipar- és kereskedelmi rendszer,
  • hagyatéki leltár rendszer.

Csak az önkormányzati települési portálrendszerhez történő csatlakozásra nem kerülne sor.

A bevezetésre kerülő önkormányzati ASP rendszer egy keretrendszeren alapszik, mely keretrendszer a szakrendszerek számára egységes felületet és hozzáférést, az egységes felhasználó-, és jogosultságkezelést, valamint a rendszerszintű menedzsment (üzleti) funkciók elérését biztosítja.

A támogató rendszerek az önkormányzati ASP rendszer napi adminisztratív, ügyfélszolgálati és működtetési feladatait segítő alkalmazások.

A pályázat 100%-os támogatási intenzitású.