Köszöntő

Balazs IIKedves Nemesvámosiak! Megtiszteltetés, hogy képviselő társaim nevében is elsőként köszönthetem önöket megújult honlapunkon! Igyekeztünk úgy kialakítani a felületét, hogy hasznos és naprakész információt adjon községünkről.

2010 óta együtt dolgozunk azon, hogy Nemesvámos élhető, vonzó település legyen, hogy minden lakója otthon érezze magát községünkben. Célunk úgy építeni jövőnket, hogy méltók legyünk elődeink munkájához, megőrizve kultúránkat, értékeinket, környezet tudatosságunkat, ezeket a feladatokat szem előtt tartva dinamikusan fejlődjünk. Nemesvámos 810 éves papírra vetett gazdag történelmi múltja bizonyítja, hogy az itt élő emberek nagy szerep vállaltak e fejlődés érdekében, Nemesvámos hírnevének öregbítésében. Az eddig elért sikereinket elsősorban önöknek, a településünkön működő vállalkozásoknak és pályázati forrásoknak köszönhetjük, ezért az elmúlt esztendők alatt számos fejlesztést valósíthattunk meg,de a jövőt szem előtt tartva céljaink kimeríthetetlenek. Az első között szerepel az elavult vízhálózataink cseréje és a közútjaink teljes körű felújítása. A megvalósítás első szakaszain túllépve, elindult az új Óvoda és az új Sportcsarnok építésének folyamata. Környezeti adottságainkat kihasználva a „Zöld Övezeti” Programunk, az egészséges életmód, sportolás előtérbe helyezésével a Patak Park területe folyamatosan szépül, bővül, közterületeinket virágosítjuk. A Bakony és a Balaton közelsége, falunk határában feltárt Római kori villagazdaság, kerékpárútjaink, vendéglátóhelyeink, szállás lehetőségeink mind növelte vonzerőnket, idegenforgalmunkat. Hangsúlyt fektetünk az alternatív energiák és az új technológiák alkalmazásában, felhasználásában (közvilágítás, napelemek, fűtéskorszerűsítés,új hőszigetelési technológiák ) Fontosnak és szívügyünknek tartjuk hagyományaink megőrzését: Lencse- és Hurkafesztivál, Falunap, Szüreti felvonulás, melyekkel már országos elismerést is tudhat magáénak a település. Méltán lehetünk büszkék, sportegyesületeinkre, sportolóinkra, kulturális csoportjainkra, civil szervezeteinkre, amelyek számtalan sikerrel, díjjal, elismeréssel öregbítették Nemesvámos hírnevét.

Ezért is fontos számunkra, hogy a megújult oldalainkon széles körűen tudjuk tájékoztatni és aktuális hírekkel ellátni Önöket. Fontos volt számunkra a honlapunk egyszerű használata, ezért remélem, sokan felkeresnek bennünket!

Kísérjék figyelemmel a honlapon is Nemesvámos életét! Kellemes és hasznos böngészést kívánok!

Sövényházi Balázs
Polgármester