Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

iskola thumbAz intézmény székhelye, elérhetősége:
Cím: 8248 Nemesvámos, Kossuth L. u.22.
Telefon: 88/505-600
Faxszám: 88/505-600
Web: http://www.nemesvamosiskola.hu
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
OM azonosító: 037132

 

Bemutatkozás:

Iskolánk a szülők igényeinek megfelelően első osztálytól kezdve heti öt órában tanítja játékos formában a német nyelvet. Az első négy osztályban ugyanaz a tanító neveli a gyermekeket. Felső tagozatban emelt óraszámban oktatjuk az informatikát, s a tanévet mindig egy hét erdei iskolával kezdjük. Felvállaljuk a diszlexiával, diszkalkuliával, diszgráfiával küzdő gyermekek nevelését-oktatását, fejlesztését integrációs formában. Erősségünk a sport tevékenység, folyamatosan fejlesztjük az ének-
zenei nevelést, a néptánc oktatást. Rajz és angol szakkört is működtetünk. A felső tagozaton heti négy alkalommal tanulószobai foglalkozás segíti a tanulók felkészülését. Ideális osztálylétszámmal, szeretettel várjuk a gyermekeket.

Az elmúlt időszak fejlesztései révén az iskolában olyan szintű, minőségű oktatási tevékenység folyik, mint bármelyik veszprémi iskolában. Mindehhez a feltételeket az iskola és az önkormányzat közösen teremtette meg. Vonatkozik ez az épületre, pl. 2015-ben egy energetikai korszerűsítés révén megtörtént a hőszigetelés, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése. Vonatkozik a belső fejlesztésekre, a korszerű segédeszközökkel való ellátásra, 2010-ben új nyelvi labort kapott az iskola az Alcoa cég támogatásaként. A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére 2011- ben 5 millió forintot nyertek.

Mindezek következtében, s persze a jól felkészült tanári kar munkájaként is, rendkívül sikeres és eredményes az oktatás. A diákoknak lehetőségük van nemzetközi számítógép-kezelői (ECDL) vizsgára is felkészülni.

Amennyiben adójuk 1%-ával kívánják támogatni a Petőfi Sándor Általános Iskolát, az iskola alapítványának adószámát az alábbiakban közöljük: 19265300-1-19