Fehérlófia Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

waldorf thumbAz intézmény székhelye, elérhetősége:
Cím: 8248 Nemesvámos, Kossuth L. u. 24.
Telefon: 06/88/265-540
Weboldal: www.fehérlofiawaldorf.hu
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
OM azonosító: 200300
Működési engedélyszáma: VE-B-009/00012-4/2013.

 

Bemutatkozás:

2003-ban nyitotta meg a kapuit Nemesvámoson, azóta markánsan van jelen a település életében. Pedagógia céljukról ezt olvasni: „Iskolánk alapfokú művészetoktatási intézmény, ahol a művészetek ápolása által a gyermekek személyisége kiteljesedik, kiegyensúlyozott felnőttekké válnak. Pedagógiánk a Waldorf-szemléletre épül, ahol figyelembe vesszük az életkori sajátosságokat, egymásra figyelő közösségekben alakítjuk ki a pozitív, tudatos életszemléletet, a természettel való együttélést.”

Általános iskolának indult, 2011-ben már elérték a gimnáziumi szintet, 2016-ban leérettségizett az első gimnáziumi osztály. Az óvoda is ebben az évben nyitotta meg kapuit. Igen nagy a térségi hatásuk, szinte az egész Dunántúlról érkeznek növendékek, mindig többen jelentkeznek, mint ahány férőhely van.

2016-ban még egy fontos esemény történt: elnyerték az Örökös ÖKO iskola címet. 2015-ben uniós támogatást nyertek munkaszervezési projektre, de általában is sikeresen szerepelnek a különböző pályázatokon, miként a különböző versenyeken is, a keszthelyi Helikontól kezdve a Pannon Unifeszt-ig. Waldorf olimpiát rendeznek országos kitekintéssel. Műsoraikat – zenében és színjátszásban egészen kimagaslóak – gyakran élvezhetik a nemesvámosiak a falu különböző eseményein.

Időközben létrehozták a Pajta szállót, ahol szünidei táborokat szerveznek. Nyári táboraik nagyon népszerűek és különböző témákhoz kötődnek: sakk, zenei, informatikai, kézműves, zeneterápiás, kerékpáros stb.