Veszprémi Waldorf Egyesület

2003-ban alakult egyesületünk az alternatív, a gyermek életszakaszaihoz igazodó, testi, lelki, szellemi fejlődésére egyforma hangsúlyt fektető nevelés megvalósulásának elősegítésére a térségben, Waldorf oktatási intézmények létrehozására, fenntartására. A Fehérlófia Waldorf Általános Iskola felmenő rendszerben kiépült, majd 2011. évben az iskola gimnáziummal bővült.

Céljainknak megfelelően rendszeres programokon ismertetjük meg az érdeklődő családokkal a Waldorf pedagógia szemléletét, a gyermekneveléshez kötődő ismereteket.

Az iskola létrejöttével ezek az előadások, gyermekekkel közös programok egyre inkább a saját fenntartású iskola pedagógusközössége segítségével valósultak meg, nemcsak a téma neves szakértőinek meghívásával, országos körben ismert pedagógusok, gyermekneveléssel foglalkozó szakemberek segítségével.

A gimnázium alapításának folyamatától nagy hangsúlyt fektettünk az éves programjainkon a serdülő korosztály megismertetésére a szülőkkel, hozzásegítve őket e sajátos korszak megértéséhez.

A programok 2013-tól újabb korosztályra, az egész kicsikre koncentrálva bővültek játszóházi, baba-mama klub jellegű foglalkozásokkal.

Komplex programsorozatot kínálunk a kismamák és kisgyermekeik számára. (A GYED-en illetve GYES-en lévő kismamák gyakran érzik magukat elszeparálódva, a munkahelyről kikerülve és anyai teendőiket ellátva a szociális kapcsolataik gyakran háttérbe szorulnak, ezért igyekszünk nem csak a gyermekek igényeire koncentrálni)

Játszóházunkban a kisgyerekek édesanyjukkal együtt, a nagyobbak meghatározott feltételekkel, előre egyeztetett időtartamban, pár órára egyedül is maradhatnak. Játszóházvezetőink tapasztalt, szakképzett óvodapedagógusok, akik a gyerekek életkorának megfelelő szakmai programmal várják a gyerekeket. Heti ritmusban ismétlődő kézműves tevékenységek (rajzolás, festés, gyapjúkép készítése, gyurmázás és cipósütés) adják a keretet az önkifejezéshez, a gyermeki kreativitás fejlődéséhez és megéléséhez. Éves ritmusunk az évkör ünnepeihez, az évszakok változásához kötődik.

 

Elérhetőségek:

Elnök: Korbély Barnabás Tel: 30/6409053, E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képviselő: Kovács László Tel: 30/9591436, E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Képviselő: Ladányi János Tel: 30/3851154, E-mail:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.