Nemesvámos jelentősebb rendezvényei

újévi koncert thumbÚjévi koncert
Nemesvámos önkormányzata rendezvény naptárában az első jelentős program a már hagyományosnak mondható újévi koncert, ahol a helyi fellépők mellett vendég művészek teszik színessé a nagy sikerről számot adó rendezvényt.


lencsetál thumbVámosi Lencse és Hurkafesztivál (minden év februárja)
A rendezvény keretében a vámosi lencse népszerűsítése és a hurkakészítés tradíciójának megőrzése céljából hurkakészítő versenyt és lencseétel főző versenyt hirdet a község önkormányzata.
A gasztronómia mellett hagyományőrző kulturális programok, kézműves bemutatók és foglalkozások, valamint termelői piac várják az érdeklődőket.


nonap 2016 4 thumbNőnapi mulatság
Hosszú évek hagyományainak megfelelően az önkormányzat terített asztallal, virággal és ünnepi műsorral várja a település hölgytagjait nőnap alkalmából a művelődési házban.


márc 15 thumbMegemlékezés és koszorúzás az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc emlékére.
Az ünnepségen közreműködnek a Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai


Költészet Napja thumbKöltészet napja
1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én tartják országszerte a költészet Napi megemlékezéseket.
Nálunk Nemesvámoson már hagyomány, hogy a rá következő vasárnapon tisztelgünk a költészet, a költők előtt. Kedvenc verseiket bemutató helyi versmondóink mellett vendégművészek is közreműködnek a programon.


hosok napja thumbHősök napja
A Magyar Hősök Napján, minden év májusának utolsó vasárnapján a történelmünk során a hazáért életüket áldozó hősök emlékműveinél ünnepi műsorral és koszorúzással emlékezünk.


falunap thumbFalunap
A település kulturális csoportjai bemutatkozása mellett sztárfellépők műsora teszi színvonalassá a minden év augusztusának első hétvégéjén megrendezett falunapot.
A rendezvényt az alábbi kísérőprogramok színesítik: fogathajtó verseny, bográcsos ételek főzőversenye, gyermekprogramok, kézműves bemutatók és vásár.


szüret thumbSzüreti felvonulás
Minden év szeptemberében lovasokkal, feldíszített fogatokkal, népviseletbe öltözött táncosokkal tarkított menet vonul végig Nemesvámos utcáin. A programon részt vesz a Nemesvámosi Boregylet is. A szüreti felvonulás kísérő programja a Rózsa Pizzéria és Söröző által szervezett Lecsófőző verseny.


idosek napja thumbIdősek napja
Önkormányzatunk tiszteletük és megbecsülésük jeléül minden év októberében ünnepi műsorral és vendéglátással köszönti településünk idős lakóit.


okt 23 thumbMegemlékezés és koszorúzás az 1956-os Forradalom emlékére
Az ünnepségen közreműködnek a Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjai


karacsony thumbKarácsonyi műsor
A karácsonyi ünnepkör egyik bensőséges és színvonalas programja a Petőfi Sándor Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákjainak karácsonyi gálája.


Érdekes lehet: Eseménynaptár